Učestala pitanjaAquarium Pula privatna je tvrtka osnovana 2000. godine koja danas zapošljava preko 30 djelatnika. Smješten je u 130 godina starim austro-ugarskim fortifikacijama - utvrdi Verudela i bateriji San Giovanni, gdje se već više od 20 godina ističe jedinstven spoj prirodne i kulturne baštine. Prepoznat je kao edukativno, znanstveno i zabavno središte uvršteno u sam vrh turističkih atrakcija grada Pule. Dio prihoda namijenjen je i održavanju utvrde Verudela i zaštiti ugroženih životinja kao što su morske kornjače, plemenite periske, morski psi i raže.
Udaljen je 4 km od centra grada Pule, na poluotoku Verudela.
Na površini većoj od 2 500 m2 vanjskog i unutrašnjeg prostora nalazi se jedan od najraznovrsnijih prikaza morskog života Sredozemlja u Europi, kao i brojne tropske morske i slatkovodne izložbe.
Ulaznice možete kupiti na ulazu u akvarij – utvrda Verudela. Trenutno je u izradi i mogućnost online kupnje ulaznica.
Cijene ulaznica:
Odrasli 130 kn
Studenti i umirovljenici 100 kn
Djeca od 7 do 18 godina 100 kn
Djeca od 3 do 6 godina 70 kn
Djeca do 3 godine Besplatan ulaz
Aquarium je trenutno (1.5. - 31.5.) otvoren svakim danom, od 09 - 20h sa zadnjim ulazom u 19h.
Kućnim ljubimcima ulazak nije dozvoljen.
Snimanje i fotografiranje dozvoljeno je bez korištenja bljeskalice. Korištenje snimljenog materijala dozvoljeno je isključivo za osobnu upotrebu. Svaka druga uporaba snimljenog materijala nije dozvoljena bez odobrenja Aquariuma Pula. Hvala na razumijevanju!
Aquarium Pula ima vlastito parkiralište ispred utvrde bez naplate (do 20 vozila); ostala parkirna mjesta su dostupna u blizini Aquariuma (unutar 400 m; P1, P2, P3). Tijekom velikih gužvi (u slučaju lošeg vremena) ova parkirna mjesta se brzo popune, tako da tada preporučujemo dolazak gradskim autobusom ili taksijem.
Do akvarija možete doći osobnim automobilom, gradskim autobusnim (linije 2a i 3a) te taksijem.
Preporučeno vrijeme trajanja obilaska je 2h 30 min. *U slučaju lošeg vremena za vrijeme ljetnog razdoblja, očekivan je veći broj posjetitelja.
Unutar akvarija dostupni su sljedeći sadržaji:

- Toalet i kutak za presvlačenje djece
- Mobilna rampa za osobe s invaliditetom do 1. kata
- Suvenirnica
- Caffe bar „Ribnjak“ (u ljetnom periodu)
- Dječje igralište iza caffe bara
- Kutak za fotografiranje
- Samoposlužni aparati za kavu, pića i grickalice
- Panorama
- Kutak za bicikle
- Besplatni izvor pitke vode
Za osobe s invaliditetom, omogućena je mobilna rampa od prizemlja do 1. kata.
Unutar akvarija nalazi se Caffe bar „Ribnjak“ koji u ponudi ima organske grickalice i pića. Caffe bar radi sezonski, od lipnja do listopada.
Unutar akvarija zabranjeno je: slikanje s bljeskalicom, konzumacija hrane i pića unutar izložbenih prostora, pušenje (dozvoljeno samo na označenim mjestima), posjet u kupaćem kostimu, diranje životinja te uvođenje kućnih ljubimaca.
Svaki posjetitelj ima pristup besplatnom audiovodiču koji je dostupan putem WhatsApp aplikacije.
Hranjenje morskih pasa odvija se tijekom sezone (1.7 – 1.9) ponedjeljkom, srijedom i petkom u 12h. Demonstracija morskih beskralježnjaka odvija se u dvorištu akvarija, utorkom i četvrtkom u 12h.
Morsku kornjaču usvojite putem naše web stranice (link) ili osobno u akvariju. Potrebno je ispuniti obrazac s osobnim podacima te će vam biti dodijeljena diploma za usvajatelje kornjača. Simboličnim usvajanjem morske kornjače pridonijet ćete opstanku vrste koje su trenutačno među najugroženijima u svijetu!